1 várka:
2kg rajčín
250g cibule
250g jabĺk
250g papriky
1 menšia cvikla
1 PL soli
Rozvariť, zliať, rozmixovať a prepasírovať.
Potom pridať koreniny a následne variť do požadovanej hustoty:
1 dcl octu
1 dcl octu
200g cukru
2 strúčiky cesnaku (rozpučený úplne na jemno, aby neboli v kečupe hrudky)
1 PL horčice (rozmiešať v malom množstve chladnejšieho kečupu, aby sa nespravili hrudky)
1 ML celého čierneho korenia (cca 100ks)
1 ML celého nového korenia (cca 20ks)
1/2 ML klinčekov (cca 7ks)
1 ML mletého čierneho korenia
1 ML mletej štiplavej papriky (nemusí byť)
1 PL mletej červenej papriky
1 ML mletej škorice
2ks bobkové listy
Muškátový orech od oka nastrúhať.
Pozn.: Kto má rád viac korenený kečup, môže pridať z obľúbených korenín aj viac. Ak su paradajky kyslejsie, treba buď ubrať z octu alebo pridať cukru. Po rozvarení základných surovín zvykneme prebytočnú vodu zliať, aby sme nemuseli potom tak dlho odparovať po rozmixovaní. Pred plnením do pohárov/fliaš ho zvykneme ešte celý preliať sitom, aby v ňom nezostali kusové koreniny, lebo ak by sa do pohára dostali napr. dva klinčeky, kečup by mal zmenenú výraznú chuť po nich. Do pohárov/fliaš plniť ešte horúce a hneď dať sterilizovať do horúcej vody! na 5-10 minút, aby sa chytili víčka
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára