piatok 17. mája 2013

Cestoviny s cuketou a mandľami na arabský spôsob



Potrebujeme:
Cestovinu – ideálne celozrnné linguine (sploštené špagety)
2 cibule alebo zväzok mladých cibuliek
1 veľkú cuketu alebo dve menšie
Mandle – buď lupieny alebo hranolky
Garam masala korenie
Zeleninová zmes Alnatura
Olej – ideálne hroznový olej alebo kokosový olej na varenie
Syr na posypanie (nemusí byť, ideálne grana padano)

Cestoviny uvaríme vo vode ochutenej zeleninovou zmesou Alnatura.
Cibuľu nakrájame na tenke prúžky. Cuketu ošúpeme, vertikálne prekrojíme na dve polky a škrabkou nakrájame na tenučké prúžky po dĺžke (keby sa len krájali, boli by hrubé a dôlkežité je, aby boli fakt tenučké).
Cibuľu oprážíme na oleji do sklovita, potom pridáme cuketu a ochutíme zeleninovou zmesou. Necháme 10 minút prikryté za občasného premiešania. Potom okoreníme Garam masala korením a posypeme mandľami a dusíme do mäkka. Všetko spolu premiešame vo veľkej mise, porciu môžeme posypať postrúhaným syrom.

Tip: Recept je ľahko obmieňateľný pridaním ďalšej sezónnej zeleniny alebo cíceru alebo mäsa.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára