Suroviny:
0,5 kg celozrnnej špaldovej múky
1 bio sušené kvasnice
350 - 400ml vody
1 PL oleja
1 - 2 ML himalájskej soli
ľanové a tekvicové semiačka
razca
Všetky suroviny jednoducho zmiešame v mise do relatívne riedkeho cesta, nie je nutné dlhé miesenie.
Dáme vykynúť na teplé miesto, premiesime a necháme ešte raz nakysnúť.
Misu z jenského skla vymastíme, resp. môžeme aj vysypať múkou a cesto do nej opatrne premiestnime. Necháme ešte polhodinu oddýchnuť. Rúru vyhrejeme na 230°C a pečieme 30 minút prikryté. Potom vrchnú misu zložíme a pečieme ešte 15 minút na 200°C, aby sa nám spravila chrumkavá kôrka.
Necháme vychladnúť a až potom vyberáme z misy a krájame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára