Tento recept som si priniesla z Kene, bolo to najlepšie jedlo, aké som kedy jedla :-)
Suroviny:
filety z lososa (4-8ks)
kokosové mlieko (plechovka cca 400ml)
šťava z 1/2 citróna
4 strúčiky cesnaku
koreniny na ryby
soľ
1-2 väčšie jablká
maslo
Jenskú misu vymažeme maslom. Do kokosového mlieka dáme koreniny, soľ, pretlačený cesnak a citrónovú šťavu, každý podľa svojej chuti. Trošku tejto omáčky vylejeme na dno misy, poukladáme umytého a osušeného lososa a zalejeme zbytkom omáčky.
Na to poukladáme jablká rozkrájané na centimetrové kolieska alebo mesiačiky, bez jadrovníkov a navrch ešte zopár tenkých plátkov masla.
Teplovzdušnú rúru vyhrejeme na 200ºC, stiahneme na 180ºC a pečieme prikryté 30-40 minút. Na záver môžeme nechať odokryté chvíľu pripiecť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára