Prísady
Cesto:
300g čerstvo pomletého maku
4 vajcia
100g masla
120g cukru
120g biely jogurt alebo kyslá smotana
1 prášok do pečiva
Plnka:
250ml smotany na šlahanie
100g biela čokoláda
1 balenie mascarpone
Ganache čokoládová poleva:
250ml smotany na šlahanie
125g 74% čokolády
1 vanilkový cukor
na potretie korpusu višňový džem a zavárané vykôstkované višne
Postup:
Postupujeme štandardne ako sme zvyknutí pri pečení korpusov. Najprv si oddelíme žltka od bielkov, bielky vyšlaháme do tuhej peny a žltky tiež spolu s cukrom, pridáme zmäknuté maslo, prešlaháme, biely jogurt prípadne smotanu, primiešame pomaly do cesta pomletý mak spolu s
práškom do pečiva a úplne na záver jemne vpracujeme do cesta vyšlahaný sneh z bielkov.
Cesto vylejeme do tortovej formy. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pečieme približne 35 - 40 minút (urobíme skúšku špáradlom). Vyberieme a necháme voľne vychladnúť.
Po vychladnutí si cesto rozrežeme na polovičku, natrieme ho džemom, rovnomerne rozložíme vykôstkované višne a natrieme krémom. Zakryjeme druhou polovičkou cesta a rovnomerne
oblejeme čokoládovou polevou. Na vrch môžeme navrstviť višne (ja som si upálila trošku karamelu, pridala som višne, podliala 2PL šťavy z višní, chvíľu povarila aby sa karamel rozpustil a
jemne som navrstvila na čoko polevu).
Krém - šlahačku zohrejeme (nesmie zovrieť) aby bola horúca a dáme do nej čokoládu, odstavíme, necháme chvíľu vychladnúť a dáme zachladiť do chladničky. Potom vyberieme, šlahačom vyšlaháme do tuha a pridáme mascarpone.
Čoko poleva - ganache - šlahačkovú smotanu opäť zohrejeme a necháme v nej rozpustiť čokoládu, primiešame ešte 1 vanilkový cukor a rovnomerne môžeme poliať korpus torty.
Hotovú tortu dáme vychladiť do chladničky aspoň na pár hodín.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára