Ingrediencie
2 sáčky kyslá kapusta
500 g bravčové stehno alebo pliecko
2 cibule
6 ks bobkový list
na hrot noža mletý muškátový oriešok
6-8 strúčikov cesnaku
50g sušené kozáky
50g sušené dubáky
3 PL mletá červená paprika sladká
3 PL mletá červená paprika údená
3 litre vriacej vody
3- 4 PL alnatura vegety z DMky
3 nožičky čabajskej klobásy (al. nejakej fajnej paprikovej)
mleté čierne korenie
10ks celé korenie
5ks nové korenie
1PL mletá razca
40 g paradajkový pretlak
4 stredne veľké zemiaky
olej, aby pokryl dno asi na 1cm
Postup
1. Do trojlitrového hrnca s vodou namočíme hríby. V 10 litrovom hrnci na rozpálenom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme umyté a na menšie kocky pokrájané bravčové mäso, bobkové listy a pomaly dusíme, kým nie je polomäkké, cca 30-40 minút. Nesolíme!
2. Huby vyberieme z vody a pridáme ich k mäsu, potom pridáme mletú červenú papriku sladkú aj údenú a muškátový oriešok a premiešavame. Z vody, čo ostala po hubách, si spravíme bujón - necháme ju zovrieť a pridáme do nej alnatura vegetu. Po 10 minútach restovania mäsa s paprikou, pridáme nakrájanú kyslú kapustu a pretlačený cesnak a zemiaky. Zalejeme horúcim bujónom.
3. Kapustnicu necháme pomaly variť. Po 30 minútach ju ochutnáme a dochutíme vegetou, ak ešte treba. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a varíme, pokiaľ nie sú zemiaky mäkké. Na záver
pridáme pretlak, dobre premiešame, necháme prevrieť a odstavíme.
4. Podávame s kyslou smotanou a fajným chlebíkom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára