Potrebujeme:
0,5kg zemiaky
2 mensie cukety
1 väčšia červená paprika
2 veľké cibule
2 PL vietnamskej zeleninovej zmesi v sladkokyslom náleve (nepovinné)
Fazuľa (menšia plechovka alebo vopred uvarená domáca)
Kokosový olej
Koreniny:
bobkový list
razca
himalájska soľ
červená mletá paprika
kurkuma
zaa'tar
zeleninová zmes alnatura
Postup:
Všetko nakájame na väčšie kocky (vrátane cibule).
Zemiaky uvaríme v osolenej vode s bobkovým listom a razcou.
Na kokosovom oleji osmahneme cibuľu a pridáme cuketu s paprikou, ochutíme zmesou alverde a kurkumou, mierne podlejeme a necháme dusiť. O 15-20 minút prídáme ostatné suroviny vrátane zemiakov a dochutíme mletou paprikou a zaa'tarom.
Pokiaľ chceme ešte zvýšiťvýživovú hodnotu, pridáme 1PL lecitínu (na pružnosť ciev) a 1PL agaru (výživa na kĺby).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára